Annons
Nyheter

Reinfeldt i hetluften i New York

I dag deltar statsminister Fredrik Reinfeldt i FN:s klimattoppmöte i New York.
Nyheter • Publicerad 23 september 2014
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Det är hans första framträdande sedan valnatten, då han meddelade att han både avgår som statsminister och som Moderatledare. Beskedet möttes av besvikelse i partiet, men också av intern kritik, eftersom det gör det största oppositionspartiet handlingsförlamat i ett komplicerat parlamentariskt läge.

Fredrik Reinfeldt kan därför vänta sig att de flesta frågorna kommer att handla om svensk inrikespolitik när han senare i dag har presskonferens med utrikesminister Carl Bildt (M), miljöminister Lena Ek (C) och biståndsminister Hillevi Engström (M).

Det främsta syftet med New York-besöket är att ge stöd till Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd 2017–2018. Reinfeldt ska även delta vid generalförsamlingens öppnande och i ett säkerhetsrådsmöte om utländska stridande på inbjudan av president Barack Obama.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons