Nyheter

Regionstyrelsen: Nej till vägavgifter

Visst, det behövs en ny väg, men att belägga befintliga vägar med vägavgift är inget annat än ett nytt sätt att ta ut skatt.
Nyheter • Publicerad 24 september 2008

Västra Götaland.

Det svaret ger regionstyrelsen Västsvenska Industri- och Handelskammaren som tagit fram ett förslag till finansiering av projektering, utbyggnad och underhåll av ”Sverigediagonalen”, det vill säga sträckan mellan Laxå och Göteborgs hamn genom Skaraborg.

Statlig angelägenhet

I förslaget beskrivs en finansieringsform som går ut på att befintliga vägar avgiftsbeläggs för att möjliggöra en snabb finansiering av nya väg- och järnvägssatsningar.

– Vi tycker principiellt att infrastruktursatsningar ska staten sköta, säger regionstyrelsens ordförande Roland Andersson (s).

Nationellt gehör

Det mest ändamålsenliga, enligt regionstyrelsens sätt att se det är att försöka få nationellt gehör för angelägna infrastruktursbehov i regionen och därigenom påverka besluten i kommande investeringsplaner inom infrastrukturområdet.

Eva-Christina Wiel-Hagberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.