Annons
Nyheter

Rätten: SD-man kränkte muslimer

Blekinge tingsrätt dömer Sverigedemokraternas tidigare vice ordföranden i Karlskrona, Michael Hess, till villkorlig dom och böter för hets mot folkgrupp.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2014

Det var förra året som han, i anslutning till en artikel på Aftonbladet, skrev en kommentar om att " det är djupt inrotat i islams kultur att våldta och misshandla sådana kvinnor som inte rättar sig efter islams lära". Inlägget publicerades sedan även på Hess Facebooksida.

Tingsrätten konstaterar att SD-politikerns uttalande har varit kränkande och nedsättande för gruppen muslimer i Sverige och att det ingalunda bidragit till en konstruktiv debatt. Vidare anser rätten att syftet med inlägget, som har kunnat läsas av många, har varit att få läsarna att tro att det är islamsk tro som ligger bakom våldtäkter när gärningsmän har sitt ursprung i Mellanöstern och Nordafrika.

Hess ska betala 32 000 kronor i böter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons