Nyheter

BORÅS: Vägrade lämna elcykel till rånare – misshandlades

Borås Artikeln publicerades

En man i 30-årsåldern blev under tisdagskvällen misshandlad när han inte ville lämna ifrån sig sin elcykel.

Händelsen inträffade utanför ICA Supermarket i Knalleland vid 23-tiden på tisdagskvällen. En man född 1995 försökte tvinga till sig en elcykel från målsägande. När ägaren till cykeln inte vill lämna ifrån sig cykeln får han motta flertalet smällar av gärningsmannen, uppger polisen. Dock klarar sig mannen relativt bra och behöver inte uppsöka läkarvård.

Gärningsmannen slog också sönder elcykeln innan han flydde från platsen.

– Vi vet mycket väl vem gärningsmannen är och vi har spanat runt under natten utan att hitta honom. Men under onsdagen kommer vi med all säkerhet hitta mannen och hämta in honom på förhör, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen som är född 1995 är misstänkt för försök till motvärnsrån.

Vid 13-tiden på onsdagen har polisen inte plockat in personen än.

– Det kommer att lösa sig utredningsvägen det här, säger Robert Cleverup, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.