unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Knivrån mot matbutik – tom bil hittad

Ica Matmagasinet i Vårgårda utsattes för ett väpnat rån sent på söndagskvällen.
Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Vid stängning (klockan 23) tar tre gärningsmän sig in i butiken på okänt sätt och tillgriper varor. Det är tobak och liknande, säger stationsbefälet vid polisen i Alingsås.

Personerna ska ha varit delvis maskerade och haft tillhyggen som kofot och kniv, uppger polisens presstalesperson. Två anställda och två yngre kunder hotades och ska ha tvingats in i en lagerlokal där de övervakades av en av gärningspersonerna medan de andra två gick in i själva butiken.

Även utanför byggnaden ska en av gärningspersonerna sedan ha hotat en person.

Efter rånet stack trion från platsen i en bil som ska ha varit efterlyst. Men den hittades efter ett par timmar övergiven vid Fridhemsgatan i Vårgårda, uppger polisen. Bilen togs i beslag för en teknisk undersökning.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Tidigt på måndagsmorgonen är ingen person gripen. Brottsrubriceringarna är grovt rån, olaga hot och försök till grov misshandel.