GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Raketattack mot FN-bas i Mali

Mali • Publicerad 22 november 2021
Bilden, på svenska soldater i Mali, togs 2015.
Bilden, på svenska soldater i Mali, togs 2015.
Foto: Henrik Montgomery/TT

En militärbas med internationella styrkor har beskjutits med flera raketer i Menáka i östra Mali.

Attacken inträffade på måndagsmorgonen. Inga soldater ska ha skadats och inga skador på infrastrukturen har observerats, skriver FN-insatsen Minusma på Twitter.

Omkring 150 svenskar är stationerade i Menáka inom den multinationella specialförbandsstyrkan Task Force Takuba, som för närvarande lyder under svenskt befäl.

På basen finns såväl FN-förband som tillhör Minusma, maliska styrkor samt den franska antiterrorinsatsen Operation Barkhane, där Task Force Takuba ingår.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.