Annons

Putin utropar seger i Luhansk

Ryssland/Ukraina • Publicerad 4 juli 2022
Rysslands president Vladimir Putin i sitt möte med Sergej Sjojgu. Det sändes i rysk tv.
Rysslands president Vladimir Putin i sitt möte med Sergej Sjojgu. Det sändes i rysk tv.Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kreml via AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin utropar seger i den omstridda regionen Luhansk i östra Ukraina, dagen efter att ukrainska styrkor retirerade från sitt sista stora fäste där.

I ett möte som sändes i rysk tv berättade försvarsminister Sergej Sjojgu att "operationen" i Luhansk var avslutad. Putin svarade honom att de enheter som "var delaktiga i de aktiva striderna och åstadkom framgång, seger" borde få lov att vila och återhämta sig.

Annons

Luhansk är ett av de två län, oblaster, som ingår i det som brukar kallas Donbass, där ryskstödda styrkor har bedrivit krig sedan 2014. Den andra regionen är Donetsk.

– Militära enheter. . . måste fullföra sina uppgifter enligt de planer som tidigare antagits, sade Vladimir Putin i det tv-sända mötet med sin försvarsminister.

– Jag hoppas att allt kommer att fortsätta att gå deras väg såsom har skett i Luhansk så här långt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons