Annons
Nyheter

Psykisk störning utreds efter knuff ned på spår

En kvinna som åtalats för mordförsök för att ha knuffat ned en man på tunnelbanespåret i Hökarängen i Stockholm ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.
Brott • Publicerad 2 augusti 2022
Ett tunnelbanetåg i Stockholm. Tåget i Hökarängen hann stanna när mannen knuffades ned på spåret. Arkivbild.
Ett tunnelbanetåg i Stockholm. Tåget i Hökarängen hann stanna när mannen knuffades ned på spåret. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Det beslutade Södertörns tingsrätt på tisdagen sedan domstolen konstaterat att det finns övertygande bevisning om att kvinnan agerat på det sätt som åklagaren påstår.

"Detta i syfte att utreda om den tilltalade agerat under påverkan av en allvarlig psykisk störning och om det finns förutsättningar för rättspsykiatrisk vård. En sådan utredning kan också ha betydelse för frågan om uppsåt", skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Annons

Händelsen som inträffade i början på juli fångades på övervakningsfilm. Den visar hur kvinnan till synes oprovocerat gick fram till en man och knuffade ner honom på spåret. Strax därpå var ett tåg på väg in på perrongen, men människor som såg det inträffade kunde larma och tåget hann stanna i tid.

Utöver mordförsök står kvinnan även åtalad för grov misshandel, då mannen bland annat fick en skallskada i samband med fallet.

SVT Nyheter Stockholm rapporterade i samband med åtalet att kvinnan nekar till brott.

Huvudförhandlingen beräknas fortsätta i september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons