Annons
Nyheter

Priset på kaffebönor sjunker

Ekonomi • Publicerad 15 november 2022
Kaffepriset sjunker nu. Arkivbild.
Kaffepriset sjunker nu. Arkivbild.Foto: Julio Cortez/AP/TT

Gynnsamt väder i bland annat Brasilien och Indonesien ger förhoppningar om bra kaffeskördar, vilket i sin tur får terminspriserna på kaffebönor att sjunka drastiskt. Den senaste månaden har priset på den så kallade Arabica-bönan backat med 22 procent, rapporterar Wall Street Journal.

Prisnedgången innebär en markant förändring från tidigare i år då skördar i Brasilien påverkades negativt av först torka, därefter frost.

Kaffeälskare kan dock inte räkna med en omedelbar prisjustering då det brukar ta tid innan förändringar i terminspriser syns i försäljningsleden – om de ens gör det. Amerikanska cafékedjan Starbucks rapporterade nyligen ökad försäljning efter att kedjans kunder uppenbarligen varit beredda att gå med på prishöjningar i takt med att inflationen stiger.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons