GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politisk vilde ger plats för L i riksdagen

Politik • Publicerad 21 juni 2021
Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin plats i riksdagen. Arkivbild
Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin plats i riksdagen. Arkivbild
Foto: Henrik Montgomery / TT

Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin plats som politisk vilde i riksdagen den 1 augusti och ersätts av Jakob Olofsgård (L), skriver Jönköpings-Posten.

Aftonbladet avslöjade i mars 2019 att Emma Carlsson Löfdahl, Liberalernas riksdagsledamot från Jönköpings län, hade hyrt sin makes bostad i Stockholm i andra hand samtidigt som hon begärde full bostadsersättning från riksdagen. I november samma år friades hon från brottsmisstankar.

I efterdyningarna av bostadsaffären valde Emma Carlsson Löfdahl att lämna Liberalerna, men behöll sin riksdagsplats som politisk vilde.

På Facebook skriver Emma Carlsson Löfdahl bland annat att hon hade tänkt lämna över till sin ersättare vid årsskiftet, men att hon har haft svårt att motivera sig inför höstens öppnande av riksdagen efter att ha jobbat hemifrån under pandemin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer