Annons
Nyheter

Politiker polisanmäls för bakverk

Företagaren och Älvkarlebypolitikern Eva Sidekrans (M) polisanmäls nu för det bakverk hon sålt med etiketten "Gammeldags fördomsfri Negerboll".
Nyheter • Publicerad 26 juli 2014
Foto: 

Bakom anmälan står Afrosvenskarnas riksförbund.

– Vi har på morgonen polisanmält henne för hets mot folkgrupp. Skulle etiketter inte omfattas av diskrimineringslagen så är det kanske någonting som man borde ändra på. För det här är rasistiskt och kränkande, säger ordförande Zakaria Zouhir.

Annons

Förbundet har även skrivit ett brev till Moderaternas partisekreterare Kent Persson och bett om en förklaring.

– Det är inte första gången som deras politiker beter sig på det här sättet. Vi har fortfarande Lena Adelsson Liljeroth kvar på ögonhinnan efter tårtskandalen som fick en världsomfattande reaktion, men där Moderaterna inte verkade bry sig. Det verkar finnas en kultur hos Moderaterna att man beter sig rasistiskt, säger Zakaria Zouhir.

Frågan kommer att diskuteras internt, uppger Jessika Vilhelmsson, ordförande för Moderaterna i Uppsala län.

– Det är olämpligt att använda det ordet och vi kommer att ha ett möte i förbundsledningen och även ha ett samtal med henne, men jag kan i dag inte ge besked om hon kan stå kvar på valsedeln, säger hon.

TT har utan framgång sökt Eva Sidekrans.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons