Annons
Nyheter

Polisen sköt två gånger i Stockholm

En man skottskadades av polisen vid ett ingripande i centrala Stockholm.
Nyheter • Publicerad 24 april 2014
Foto: 

Den skjutne och ytterligare en person greps, misstänkta för att ha förberett ett rån.

– En patrull såg en bil som var anmäld stulen, eller falskskyltad, men föraren vägrade stanna, säger Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

Annons

Bilen upptäcktes på torsdagseftermiddagen av polisen på Hantverkargatan på Kungsholmen. Vad som sedan hände och varför polisen sköt är oklart. Ett par kvarter bort spärrades senare ett område av kring en pistol och flera hylsor som låg slängda på gatan.

Enligt Hägg sköt polisen vid två tillfällen, dels när de skulle göra ingripandet dels när bilen lämnades.

– Vad jag vet är det bara från polisens sida det har avlossats skott, säger Hägg.

På Fridhemsgatan, över 500 meter från gatan där pistolen låg, verkar gripandet ha skett. En stor blodfläck syntes på gatan. Där låg även en blodig sko, och bakom huset en slängd svart ryggsäck.

De två gripna misstänks för förberedelse till rån.

– Vi tror att de var på väg att göra något, säger Hägg.

Den skadade togs snabbt omhand och hämtades av ambulans strax före klockan 17, enligt SOS Alarm. Ett vittne sade till aftonbladet.se att mannen har träffats i benet, men det vill inte Hägg bekräfta. Han är inte livshotande skadad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons