Annons
Nyheter

Polisen installerar kameror i Sundsvall

Brott • Publicerad 15 februari 2023
Kamerorna är en del av lokalpolisområdets brottsförebyggande arbete, enligt polisen, men kan också användas som bevis. Arkivbild.
Kamerorna är en del av lokalpolisområdets brottsförebyggande arbete, enligt polisen, men kan också användas som bevis. Arkivbild.Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

Polisen i Västernorrland har beslutat att bevaka delar av Sundsvall med kameror, skriver polisen på sin hemsida.

Kamerorna kommer att installeras i stadsdelarna Nacksta och Skönsberg, och sitta uppe till och med maj. Framöver kan det bli aktuellt med kameror på ytterligare platser i staden, enligt myndigheten.

Annons

Det framgår inte vad orsaken till beslutet är, men Sundsvall har hamnat i ropet i samband med den våldsvåg som svept över Stockholmsområdet sedan juldagen.

En av konflikterna bakom de grova våldsdåden ska enligt flera medier handla om vem som kontrollerar narkotikahandeln i Sundsvall.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons