Annons
Nyheter

Polisen håller förhör efter broraset i Norge

Norge • Publicerad 16 augusti 2022
Trettenbron är en så kallad fackverksbro i trä, och öppnade för trafik 2012.
Trettenbron är en så kallad fackverksbro i trä, och öppnade för trafik 2012.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Den norska polisen arbetar med att utreda vad som hände när den 148 meter långa Trettenbron i Øyer kommun i Gudbrandsdalen plötsligt rasade samman och uppger att man kommer att prioritera förhör med sakkunniga för att hitta orsaken.

Larmet om olyckan kom tidigt på måndagsmorgonen och en lastbilschaufför som fastnat på bron vid raset fick räddas med hjälp av helikopter. En personbilsförare som också var inblandad i olyckan lyckades själv ta sig ut ur bilen. Båda klarade sig oskadda.

Annons

"Polisen har inlett en utredning med bland annat säkrande av foton, förhör av personbilsföraren och lastbilsföraren och de första personerna på platsen", skriver Innlandets polisdistrikt i ett pressmeddelande på tisdagen.

Polisen uppger också att E6 som bron föll över fortsatt hålls stängd.

Trettenbron är en så kallad fackverksbro i trä som öppnade för trafik 2012. Tekniken bygger på att fackverk, ett stort antal bärande trianglar som bär upp vägen. Fackverken – som oftast är av stål men även kan vara av trä – kan ligga antingen under eller över körbanan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons