Polischef sparkas efter tågolycksprotester

Grekland • Publicerad 18 mars 2023
Kravallpolis i samband med torsdagens protester i den grekiska huvudstaden Aten.
Kravallpolis i samband med torsdagens protester i den grekiska huvudstaden Aten.Foto: Petros Giannakouris/AP/TT

Grekland har sparkat landets nationella polischef, bara dagar efter sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter, som utbröt på grund av den dödliga tågolyckan i slutet i februari.

Premiärministerns kontor uppger att polischef Constantinos Skoumas har avskedats mindre än två månader efter att han tillsattes på posten.

Ingen specifik orsak har presenterats ligga till grund för beslutet, som kommer samtidigt som polisen kritiserats för sin hantering av protesterna efter den dödliga tågolyckan där 57 personer miste livet när två tåg kolliderade.

"Tillsättningen av en ny polischef syftar till (att introducera) en mer positiv och effektiv implementering av moderniseringen av polisen av säkerhetsskäl för medborgarnas skull", uppger premiärministerns kontor.

I torsdags protesterade över 40 000 människor runt om i Grekland mot regeringens hantering av olyckan i februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.