Annons
Nyheter

Polis flyttar migranter till nytt Lesbosläger

Grekland • Publicerad 17 september 2020
Kravallpolis i vita specialdräkter, som ska skydda mot coronaviruset, deltar i insatsen på vägen som leder från Moria till staden Mytilene.
Kravallpolis i vita specialdräkter, som ska skydda mot coronaviruset, deltar i insatsen på vägen som leder från Moria till staden Mytilene.Foto: Petros Giannakouris

Grekisk polis har börjat flytta migranter på ön Lesbos till ett nytt tillfälligt läger, sedan en brand förstörde öns största läger, Moria, för en dryg vecka sedan.

Branden som misstänks vara anlagd lämnade över 12 000 personer, de flesta av dem flyktingar från Afghanistan, Syrien och afrikanska länder, utan tak över huvudet.

Annons

Lägret som satts upp i Kara Tepe, norr om Mytilene, kan ta emot minst 5 000 människor, men många har varit motvilliga till att flytta dit då de snarare hoppas få lämna ön.

– Insatsen började med många poliser i vita dräkter, det gick lugnt till och migranter strömmar långsamt in i det nya lägret, säger ett vittne till Reuters.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons