GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polis döms till fängelse för våldtäkt

Brott • Publicerad onsdag 11:26
En polisanställd döms för våldtäkt vid Uddevalla tingsrätt. Arkivbild.
En polisanställd döms för våldtäkt vid Uddevalla tingsrätt. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis döms till fängelse för våldtäkt på en ung kvinna, rapporterar P4 Väst. Brottet skedde under sommaren 2016 på Smögen, där mannen vid tillfället arbetade som patrullerande polis. Våldtäkten skedde efter arbetstid.

Mannen döms mot sitt nekande till 1,5 års fängelse. Han ska även betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Enligt ett yttrande från polisens personalansvarsnämnd kommer mannen att förlora sin anställning vid fällande dom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.