Annons
Nyheter

Pojke svårt hundbiten i Helsingborg

En pojke i tioårsåldern blev svårt biten av en hund i Helsingborg på måndagen.
Nyheter • Publicerad 2 november 2009

Tillsammans med en kamrat lekte han med hunden då den av okänd anledning gick till attack. Pojken blev biten i armar och ben.

– Han fördes med svåra skador till Universitetssjukhuset Mas i Malmö, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

Annons

Skadorna bedöms inte som livshotande.

Enligt Mikael Persson var de två pojkarna ute och gick med hunden, som tillhör en av pojkarnas familj, och lekte med en boll. Då gick hunden, en rottweiler, plötsligt till angrepp.

En kvinna i närheten av den plats där det inträffade såg hur hunden högg tag i den ene pojkens armar medan den andre pojken försökte få hunden att släppa greppet, berättar Helsingborgs Dagblads nätupplaga.

– Jag sprang ut och det kom ännu en kvinna samtidigt. Vi försökte få hunden att släppa pojken men den fortsatte hela tiden att hugga. Pojken hade djupa sår på armarna och det var mycket blod, säger kvinnan till tidningen.

När flera andra kom till platsen lugnade hunden ner sig. En passerande polispatrull tog pojken till sjukhus. Både hunden och vittnen hade först lämnat platsen när en annan polispatrull kom till platsen.

Men senare kunde hunden omhändertas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons