Annons
Nyheter

Peter Sandwall blir ny landshövding i Kalmar

Politik • Publicerad 3 juli 2020
Peter Sandwall blir ny landshövding i Kalmar län. Arkivbild.
Peter Sandwall blir ny landshövding i Kalmar län. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Regeringen har utsett Peter Sandwall till ny landshövding i Kalmar län.

"Peter Sandwall är en generaldirektör med gedigen erfarenhet av att leda statlig verksamhet. Hans breda erfarenhet från statsförvaltningen och Försvarsmakten kommer att vara en tillgång både för länsstyrelserna och för Kalmar län", säger civilminister Lena Micko, i ett pressmeddelande.

Annons

Sandwall tillträder som landshövding och chef för länsstyrelsen den 21 september i år och fram till 2026. Han är sedan 2012 generaldirektör för Försvarsmakten och har tidigare varit departementsråd i Finansdepartementet och fartygschef för flottan.

Han tar över efter Cecilia Schelin Seidegård som har varit vikarierande landshövding. Hennes företrädare fick lämna posten bland annat för att ha betalat svarta löner till serveringspersonal på sina privata fester i residenset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons