GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Perus president uppmanar till "vapenvila"

Peru • Publicerad 24 januari 2023
Perus president Dina Boluarte under tisdagens pressträff.
Perus president Dina Boluarte under tisdagens pressträff.Foto: Martin Mejia/AP/TT

Perus president Dina Boluarte uppmanar till "nationell vapenvila", samtidigt som tusentals demonstranter fortsätter att kräva hennes avgång och nya val.

Boluarte manar också till "dialog, fred och enighet" efter veckor av protester som ibland har blivit våldsamma, och lett till att nästan 50 människor dödats i oroligheterna.

– Jag uppmanar mitt kära land att ingå i en nationell vapenvila för att en dialog ska kunna upprättas, för att agendan för varje region ska kunna fastställas och för att vi ska kunna utveckla våra städer, sade hon på en pressträff.

På frågan om hennes eventuella avgång avfärdade hon idén om att det skulle "lösa krisen och våldet".

Demonstranterna har som mål att få Boluarte att avgå. Boluarte var vicepresident men tog över makten i december efter det att Castillo avsatts.

Castillo avsattes och greps efter att han försökt upplösa parlamentet och införa undantagslagar. Anledningen var en planerad omröstning i parlamentet kring huruvida Castillo skulle avsättas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.