Annons
Nyheter

Man påkörd av bil – en anhållen för mordförsök

Brott • Publicerad 13 juli 2020
En man i Linköping har förts till sjukhus sedan han misshandlats efter att ha blivit påkörd av en bil. Arkivbild.
En man i Linköping har förts till sjukhus sedan han misshandlats efter att ha blivit påkörd av en bil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern i Linköping fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bil vid 11.30-tiden på måndagen. Efter påkörningen ska mannen ha blivit attackerad och utsatts för någon form av misshandel.

Vittnesmål och uppgifter om den misstänkte förarens bil gjorde att polisen fick fram ett namn och kunde gripa en man i 25-årsåldern som nu misstänks för mordförsök. Gripandet skedde i Örebro län.

Annons

– Vi visste först vem det var och sedan gällde det att lokalisera personen. Och det fick vi hjälp med av polisen i Bergslagen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Mannen fördes till Linköping för förhör, och anhölls av åklagare senare under måndagen.

Enligt medieuppgifter ska mannen som blev påkörd ha attackerats med kniv.

– Jag kan inte kommentera det tyvärr. Vi vill jobba på nu och hålla förhör med vittnen. Det är ett ganska vältrafikerat område med många företag omkring, så det finns nog en del personer vi vill hålla förhör med utan att de är påverkade, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Den påkörde mannen skadades allvarligt men polisen har kunnat hålla förhör med honom på sjukhuset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons