Annons
Nyheter

Pepsico klår förväntningarna

Ekonomi • Publicerad 13 juli 2020
Överraskande stort lyft för Pepsicos försäljning av tilltugg. Arkivbild
Överraskande stort lyft för Pepsicos försäljning av tilltugg. ArkivbildFoto: Mark Lennihan AP/TT

Läskedryckstillverkaren Pepsico går bättre än väntat i coronakrisen, enligt en delårsrapport för årets andra kvartal. Den Nasdaq-noterade aktien stiger med 2 procent i förhandeln på Wall Street efter styrkebeskedet.

Kraftiga försäljningslyft för tilltugg, som chips och tortillas, bidrar till lyftet medan försäljningen av läskedrycker faller till följd av alla nedstängda restauranger och kaféer i coronakrisen.

Annons

Försäljningen av tilltugg under varumärket Frito-Lay North America ökade 7 procent under kvartalet, medan försäljningen under varumärket Quaker Oats ökade 23 procent.

Totalt sjönk nettoomsättningen med 3 procent till 15,95 miljarder dollar, vilket var bättre än väntade 15,38 miljarder enligt snittprognosen bland analytiker i en sammanställning gjord av Refinitiv.

Nettovinsten rasade med 19 procent till 1,65 miljarder dollar.

Exklusive engångsposter blev vinsten 1:32 dollar per aktie, vilket var bättre än väntade 1:25 dollar per aktie.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons