Annons
Nyheter

Pedofilmisstänkt ska psykundersökas

Den 21-årige man, som misstänks för grova våldtäkter mot barn på en förskola i Högsby, kan lida av en allvarlig psykisk störning.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2014

Det framgår efter en mindre sinnesundersökning. Ansvarig läkare skriver att mannen har en hjärnskada efter en olycka. Skadan ska påverka hans beteende. Åklagaren har därför beslutat att han ska gå igenom en större rättspsykiatrisk undersökning redan före rättegången.

Åtalstiden gick ut på tisdagen, men 21-åringen gick med på förlängning utan omhäktningsförhandling. Flera förhör återstår och polisen väntar också fortfarande på en del besked från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) i Linköping, uppger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig hos polisen i Kalmar län.

Utredningen omfattar sexton anmälningar mot 21-åringen om sexövergrepp på barn – fjorton på förskolan och två på barn som han kommit i kontakt med på annat sätt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons