Annons
Nyheter

Påven åkte på smäll i påvemobilen

Påve Franciskus, slog sig illa och fick ett sår i pannan när hans specialdesignade påvemobil bromsade in häftigt under hans pågående besök i Colombia.
Colombia • Publicerad 10 september 2017
Påve Franciskus, slog sig illa och fick ett sår i pannan när hans påvemobil bromsade in häftigt under besöket i Colombia.
Påve Franciskus, slog sig illa och fick ett sår i pannan när hans påvemobil bromsade in häftigt under besöket i Colombia.Foto: Alessandro Di Meo

Den 80-årige påven stod i sitt fordon och kolliderade med glasskärmen vid inbromsningen. Efter att ha fått hjälp av sin livvakt från påvemobilen sågs Franciskus en stund senare omplåstrad i pannan och med ett stort blåmärke på ena kinden – men fortfarande leende.

Påven är på besök i Colombia med ett budskap om försoning. Landet försöker läka sina sår efter den 50 år långa konflikten och hitta en väg framåt efter att ett fredavtal tecknats mellan regeringen och Farc-gerillan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons