Annons
Nyheter

Panik efter nytt skalv i Haiti

Ett nytt skalv skakade Haiti på onsdagen. Skalvets styrka uppmättes av USA geologiska myndighet USGS till magnituden 6,1.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010

Efterskalvets epicenter låg sex mil västsydväst om Port-au-Prince, vid småstaden Petit-Goave, enligt US Geological Survey.

Skalvet utlöste ny panik bland folk som campar på huvudstadens gator, rapporterade Reuters från Port-au-Prince. Tusentals människor sover utomhus av rädsla för nya jordstötar efter förra veckans förödande jordbävning.

Annons

Redan sargade byggnader skakade av det starka efterskalvet som kom kort efter gryningen, men det förelåg inga omedelbara uppgifter om nya skador.

Samtidigt rapporterades att farhågorna om våld och plundring har minskat sedan amerikanska grupper anlände för att säkra leveranserna av mat och vatten till de utsatta. Tusentals hemlösa haitier har också följt regeringens råd att söka sig ut ur Port-au-Prince.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons