Annons
Nyheter

Palestinsk president i möte med judisk ledare

Västbanken • Publicerad 11 oktober 2020
Ronald Lauder (bilden) har varit på Västbanken för ett privat möte med den palestinske presidenten Mahmud Abbas. Arkivbild.
Ronald Lauder (bilden) har varit på Västbanken för ett privat möte med den palestinske presidenten Mahmud Abbas. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Ronald Lauder, ordförande för Judiska världskongressen, har uppmanat palestinierna att återuppta fredsförhandlingar med Israel. Och i lördags träffade han den palestinske presidenten Mahmud Abbas på Västbanken.

Lauder, som är en amerikansk affärsman, var med när Israel, Förenade arabemiraten och Bahrain skrev under avtal om att normalisera sina relationer vid en ceremoni i Vita huset i mitten av september. Han har sagt att han hoppas att avtalet ska föra israeler och palestinier tillbaka till förhandlingsbordet, efter att de senaste fredsförsöken kollapsade 2014.

Annons

Palestinierna har beskrivit arabländernas närmande till Israel som ett svek.

Judiska världskongressen uppger att träffen mellan Lauder och Abbas var ett privat möte, där de båda männen diskuterade "en rad frågor rörande Palestina och Mellanöstern".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons