Annons
Nyheter

Påkörd av självkörande truck – bröt foten

Arbete • Publicerad 11 juni 2021
Gekås i Ullared. Arkivbild.
Gekås i Ullared. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En anställd vid lågprisvaruhuset Gekås fick sjukskrivas efter att blivit påkörd av en självkörande truck, en så kallad AGV. Medarbetaren kördes på bakifrån av trucken och drabbades av ett flertal frakturer i foten.

– AGV:n har sensorer på ena sidan, men inte på det håll där personen blev påkörd. Vi ska egentligen inte lasta på just där, så det kan vara den mänskliga faktorn. Men Arbetsmiljöverket har sagt åt oss att utreda det här nu så vi får se vad det landar i, säger Mathias Oscarsson, huvudskyddsombud på Gekås till tidningen Handelsnytt.

Annons

Det är dock inte första gången som en sådan olycka inträffat och nu ska man undersöka om det går att utforma ett slags varningsljus.

– Från ena hållet ger den ifrån sig ett blått ljus. Nu ska vi se om den kan få ett rött ljus från den andra sidan, säger Mathias Oscarsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons