Annons
Nyheter

Pakistan: Många döda i strider med separatister

Pakistan • Publicerad 3 februari 2022
Soldater undersöker ett fordon efter en attack i provinshuvudstaden Quetta i Baluchistan i fjol. Arkivbild.
Soldater undersöker ett fordon efter en attack i provinshuvudstaden Quetta i Baluchistan i fjol. Arkivbild.Foto: Arshad Butt/AP/TT

Sju pakistanska soldater och minst 13 separatister har dödats i sammandrabbningar i provinsen Baluchistan, meddelar den pakistanska armén.

Enligt separatisterna är antalet dödade soldater högre i striderna som ännu pågår, uppemot 100 militäranställda. Pakistans armé förnekar detta.

Annons

Separatister i Baluchistan har trappat upp attacker mot pakistanska styrkor på sistone, bland annat genom en dödlig bombexplosion i miljonstaden Lahore i förra månaden.

Separatisterna kräver självständighet från centralregeringen i Islamabad. Myndigheterna påstår sig ha kväst upproret, men våldet i Baluchistan fortsätter. Provinsen är den största, mest glesbefolkade och fattigaste i landet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons