Nyheter

Över 5 000 nakna människor fastnade på bild i Sydney

Över 5 000 människor trotsade det kylslagna måndagsvädret och klädde av sig allt utanför Sydneys berömda operahus.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2010
Foto: Rick Rycroft/Scanpix

Före gryningen samlades människor i alla åldrar, utseenden och storlekar utanför den snäckformade byggnadens trappa. Dit kom också den välkände amerikanske konstnären Spencer Tunick. Hans kameralins fångade de nakna ögonblicken där det viftades med händer, lågs ner på marken och kramades.

– Jag vill att alla par omfamnar och kysser varandra, att alla vänner kysser varandra och att de som är främlingar för varandra gör precis vad de vill, instruerade Tunick.

Dubbelt så många som väntat deltog i installationen, och tidpunkten var vald för att sammanfalla med Sydneys årliga gayfestival Mardi Gras.

Omkring hälften av de 5 200 som lockats att klä av sig förevigades även i bara mässingen inne i operahusets konsertlokal.

– Jag trodde att det bara skulle vara gamla människor och nudister här, men alla är här. Det är underbart! utbrast 19-årige studenten Art Rush.

28-åriga Anna Bruce menade att "det är normalt att kasta av sig kläderna" medan 19-årige Scott Faulder betraktade installationen som bara "ännu en ursäkt att få vara naken".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.