Annons
Nyheter

Över 20 kroppar hittade vid gruva i Sydafrika

Sydafrika • Publicerad 3 november 2022
Illegala gruvarbetare letar guld vid en övergiven gruva väster om Johannesburg i Sydafrika i augusti. Arkivbild.
Illegala gruvarbetare letar guld vid en övergiven gruva väster om Johannesburg i Sydafrika i augusti. Arkivbild.Foto: Shiraaz Mohamed/AP/TT

Sydafrikansk polis utreder upptäckten av minst 21 kroppar som hittats nära en privat gruva i staden Krugersdorp. Polisen misstänker att de döda varit illegala gruvarbetare.

Nitton kroppar hittades under onsdagen och ytterligare två morgonen därpå. Polisen misstänker att kropparna flyttats till platsen där de hittades.

Annons

Upptäckten av kropparna är den senaste i raden av tragiska händelser relaterad till illegal gruvdrift i området kring Krugersdorp, väster om Johannesburg. Beväpnade gäng som letar guld i övergivna gruvor bekämpar varandra i våldsamma sammandrabbningar, och utgör enligt polisen en fara.

I juli våldtogs och rånades åtta kvinnor ur ett filmteam vid en övergiven gruva i området, där de spelade in en musikvideo. Händelsen ledde till kraftiga protester mot illegal gruvdrift från ortsbornas sida. I förra veckan avfördes 14 misstänkta från våldtäktsutredningen, i brist på bevis.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons