Nyheter

Orkanen Sandy stoppar USA-flyg

Ovädret Sandy närmar sig USA och flygbolagen har börjat bli nervösa. På SAS erbjuder man nu oroliga USA-resenärer att boka om sina biljetter till ett senare datum.
Nyheter • Publicerad 28 oktober 2012
Foto: Alan Diaz

– Är det så att någon är orolig och har bokat en resa mellan den 28 och 31 oktober så kan man få boka om den till ett senare datum utan avgift, säger Elisabeth Manzi, presschef på SAS, till TT.

Under söndagen flyger bolaget som vanligt, men hur det blir på måndagen är ännu inte klart.

– Vi avvaktar besked från flygplatserna. Är det så att de stänger flygplatserna så behöver vi inte ens fatta beslut. Vi måste avvakta och se, vi vet inte hur stormen tar sig uttryck i morgon. Nu lyssnar vi och tar information från flygplatsen och amerikanska vädermyndigheten, därifrån ska vi fatta beslut om hur vi ska agera.

Alla bolag avvaktar dock inte, Kerstin Myrin skulle flyga från Stockholm till New York på måndagsmorgonen för att sedan ta sig vidare till Hawaii där hennes dotter bor. Nu har hon fått beskedet att hennes flyg med United Airlines är inställt.

– De hade mejlat min dotter och meddelat att flighten från New York var inställd.

Nu blir resan uppskjuten ända till torsdag.

– Nu åker jag på torsdag morgon samma rutt, då trodde personen på flygbolaget att det skulle vara grönt.

Påverkade flyglinjer

De amerikanska flygbolagen Delta Airlines och United Air Lines listar på sina hemsidor 16 respektive 29 destinationer där flygtrafiken till och från destinationen kan påverkas av ovädret Sandy.

Det svenska flygbolaget SAS flyger som vanligt under söndagen men har ej fattat beslut om måndagens flighter. Resenärer uppmanas att hålla sig uppdaterade genom bolagets hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.