Annons
Nyheter

ABB:s kunder hamstrar - vinsten stiger

Ekonomi • Publicerad 15 april 2021
Verkstadsbolaget ABB tror på en större orderingång. Arkivbild.
Verkstadsbolaget ABB tror på en större orderingång. Arkivbild.Foto: WALTER BIERI/AP/TT

Kunderna har hamstrat till följd av stigande råvarupriser och komponentbrist i industrin. Det anger ABB som skäl till att verkstadskoncernen skriver upp intäktsprognosen.

ABB släpper inför den ordinarie rapporten om någon vecka en så kallade omvänd vinstvarning. Bolaget har gjort bättre än väntat ifrån sig under första kvartalet, speciellt de sista veckorna i mars, än de egna prognoserna och aktiemarknadens bedömningar gett sken av. Företagsledningen höjer nu intäktsprognosen för helåret 2021 till en intäktstillväxt på fem procent eller mer.

Annons

"Kvartalsefterfrågan har sannolikt stöttats av kunder som byggt upp lager som är relaterade till såväl begränsningar av komponenttillgänglighet som stigande råvarupriser i industrin", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Orderingången under första kvartalet bedöms nu landa kring 7 750 miljoner dollar. Det kan jämföras med 7 346 miljoner dollar under samma period förra året.

Intäkterna väntas bli 6 900 miljoner dollar jämfört med 6 216 under de tre första månaderna 2020.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons