Annons
Nyheter

Oljepriset på högsta nivån sedan mars

Ekonomi • Publicerad 8 juni 2020
Jättetanker fylld med olja tar sig fram med hjälp av bogserbåtar på Yangtze-floden i Kina. Arkivbild.
Jättetanker fylld med olja tar sig fram med hjälp av bogserbåtar på Yangtze-floden i Kina. Arkivbild.Foto: Chinatopix/AP/TT

Världsmarknadspriset på råolja lyfter kraftigt efter helgens uppgörelse mellan stora oljeländer om att förlänga ett avtal om produktionsbegränsningar. Samtidigt gläds marknaden åt rekordstor oljeimport till Kina i maj.

Ett terminskontrakt för leverans av så kallad brentolja om en månad lyfter till 42:80 dollar per fat, medan priset på amerikansk råolja lyfter till cirka 40 dollar per fat – de högsta noteringarna sedan mars.

Därmed har priset på brentolja nästa fördubblats sedan Opec, Ryssland och andra oljeländer i april gjorde upp om att dra ned produktionen med 9,7 miljoner fat per dag under perioden maj–juni. I lördags förlängdes uppgörelsen till slutet av juli samtidigt som Saudiarabien höjde priset på sin olja.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons