Annons
Nyheter

Oklart vad som läckte från Naturvårdsverket

Det är oklart vilken information som kopierades vid den stora it-attacken mot Naturvårdsverket. Men det finns inget som pekar på att jägarregistret berördes, enligt som utrett intrånget.
Brott • Publicerad 16 november 2022
Det är oklart vilken information som kopierades vid dataintrång i naturvårdsverkets system. Arkivbild.
Det är oklart vilken information som kopierades vid dataintrång i naturvårdsverkets system. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I början av oktober utsattes Naturvårdsverket för ett dataintrång och stora mängder data kopierades. Intrånget väckte oro inom jägarkretsar eftersom myndigheten hanterar jägarregistret där personuppgifter om jägarna finns.

"Under tiden för dataintrånget finns ingen aktivitet som pekar på att stora mängder information har kopierats från exempelvis jägarregistret eller avfallsregistret", säger Maria Lundström, säkerhetschef vid Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Annons

Naturvårdsverkets utredning visar att det som kopierades kommer från en av myndighetens servrar och att ingen information förvanskats eller raderats. Däremot går det inte att säga "exakt vilken information som kopierats så det går inte att utesluta att känsliga uppgifter omfattas", skriver Naturvårdsverket.

En förundersökning om dataintrånget pågår fortfarande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons