Annons
Nyheter

Oklara regler vid stöld från jobbet

Har du tagit med dig pennor hem från jobbet? Block? USB-minnen? Toapapper? Det kanske är stöld. Eller inte. Reglerna för vad man får ta med sig hem från jobbet och inte är luddiga.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2014
Foto: 

– Vad man får ta på jobbet och inte får ta är verkligen en gråzon och mörkertalet är enormt, säger Tomas Devenyi, säkerhetsinformatör på Svenska stöldskyddsföreningen (SSF).

I många branscher är reglerna glasklara. Inom handeln är det alltid stöld om en anställda tar en vara. Detsamma gäller för industri och verkstäder där den som tar verktyg eller reservdelar och annat riskerar både sparken och polisanmälan. I den offentliga sektorn är reglerna också tydliga, enligt Devenyi; allt tillhör det allmänna.

Annons

Men i privata kontorsföretag är läget oftast mer oklart.

– Då är det ägaren som bestämmer vad som är ok och inte. Är det inte uttryckligen förbjudet att ta med sig saker och det finns en tillåtande praxis så kan man få ta med sig allt möjligt, säger Devenyi.

Vanligast är att man tar kontorsmaterial, men att personal plockar med sig kaffepåsar, toapapper och ladd-sladdar är inte ovanligt. Några beloppsgränser för vad som är stöld finns inte. Men arbetsgivaren kan enkelt sätta gränser.

– Det räcker med en skriven säkerhetspolicy i anställningskontraktet som säger att allt material tillhör arbetsgivaren, säger Deneyi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons