Annons
Nyheter

Okänd för Seko

Janne Rudén, ordförande i Seko vars representanter i Vattenfalls styrelse lämnade sina uppdrag på grund av bristande förtroende för Josefsson, säger i dag att han har begränsade kunskaper om den man som nu utsetts till Josefssons efterträdare.
Nyheter • Publicerad 16 november 2009

– Jag har sett honom på foto en gång när jag var i Holland och träffade kollegor på Nuon. De berättade att de hade en norsk vd och att bilden av honom var positiv.

Hur Seko ska göra med styrelseplatserna framöver får diskuteras inom organisationen.

Annons

– Vi har ju sagt att stolarna står tomma tills Vattenfall får en ny vd. Nu har vi fått ett namn men än så länge har han inte tillträtt, säger Rudén.

Seko pekar också på den tuffa uppgift den nye vd:n har framför sig – den gröna omställningen och förtroendet som måste byggas upp på nytt.

"Vi utgår ifrån att den nye vd:n är lyhörd och öppen i dialogen med ägaren och inte minst de anställda i företaget och våra fackliga representanter", skriver Janne Rudén.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons