Annons
Nyheter

Ökade cyberhot – Sverige väl rustat

Brott • Publicerad 16 april 2021
Pandemin har inneburit ökad risk för cyberangrepp för många aktörer som tidigare inte varit i farozonen. Arkivbild.
Pandemin har inneburit ökad risk för cyberangrepp för många aktörer som tidigare inte varit i farozonen. Arkivbild.Foto: Thomas Winje Øijord/NTB/TT

Pandemin gjorde att väldigt många företag och organisationer ställde om till distansarbete – men alla gjorde det inte tekniksäkert. Det framgår av rapporten "Cybersäkerhet i Sverige – i skuggan av en pandemi", som tagits fram av flera myndigheter som Säkerhetspolisen och FRA.

Rapporten slår fast att Sverige i stort har mött utmaningarna som pandemin inneburit ur ett cybersäkerhetsperspektiv på att bra sätt. Men det finns en risk att angrepp inte upptäcks eller rapporteras när många ställt om till ny typ av arbetsvardag.

"I vissa fall innebar det att teknik införskaffades eller implementerades på ett ogenomtänkt eller otillräckligt sätt", heter det i rapporten och det poängteras att "verksamheters kontinuitets- och krisplaner ska alltid adressera cybersäkerhet."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons