Annons
Nyheter

OK för partner på BB i Västra Götaland

Coronaviruset • Publicerad 9 juni 2021
Det så kallade partnerförbudet slopas på BB på Sahlgrenska i dag. Arkivbild.
Det så kallade partnerförbudet slopas på BB på Sahlgrenska i dag. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Under mer än ett år har det varit stopp för pappor, partners och andra närstående att vara på BB i Västra Götaland. Men från och med i dag, onsdag, hävs partnerförbudet på Östra sjukhuset i Göteborg, och inom kort för de övriga förlossningsklinikerna i regionen och i Varberg.

Den medföljande får göra ett coronatest och efter negativt svar är hen välkommen.

Annons

Som förklaring till att förbudet slopas ges ökad vaccinationsgrad och att testkapaciteten är god.

"Vi är jätteglada att kunna ändra detta beslut nu. Det har hela tiden varit en stark önskan från de som föder hos oss, att få ha med sin partner. Och det är så klart det naturliga även i vår organisation. Partnern eller den närstående är en naturlig och viktig del i både graviditet, förlossning och eftervård", säger Corinne Pedroletti, tillförordnad verksamhetschef för kvinnosjukvården vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, som Östra sjukhuset är en del av, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons