Annons
Nyheter

Ohly hoppas på nystart

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly tycker inte att Öystein Löseths bakgrund på holländska energibolaget Nuon är någon bra merit för hans nya jobb som vd för Vattenfall.
Nyheter • Publicerad 16 november 2009

– Det har inte haft en mer framsynt strategi än Vattenfall, säger Lars Ohly.

Samtidigt är han glad för att nuvarande vd Lars G Josefsson slutar, och han hoppas att vd-bytet innebär en nystart för bolaget och att Vattenfall tar ett större ansvar för klimatet.

Annons

– Vattenfall behöver rikta om sig till förnyelsebar energi. Därför är det bra med ett vd-byte, men det är inte säkert att det är det enda som behövs.

Enligt Lars Ohly är beskedet att Maud Olofsson länge åtminstone anat att Vattenfall enligt avtal var skadeståndsskyldigt för en kärnkraftsolycka i Tyskland signifikant för näringsministerns hela agerande i bolaget.

– Hon har avstått från att styra, avstått från att se till att Vattenfall kommer på rätt köl, men snar att kritisera när de inte gör som hon vill. Den politiska konsekvensen av Vattenfalls enväldiga agerande är inte över. Vi kommer att försöka lägga bollen i Maud Olofssons knä.

Lars Ohly hoppas också att vd-bytet innebär att planerna på att sälja ut elnätet läggs på soptippen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons