Nyheter

Nytt ras i norska Ålesund

Ett nytt bergras har inträffat bakom det raserade huset i norska Ålesund, uppger nyhetsbyrån NTB.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2008
På onsdagsmorgonen uppstod kraftig rökutveckling från huset som kollapsade i Ålesund natten till onsdagen.
På onsdagsmorgonen uppstod kraftig rökutveckling från huset som kollapsade i Ålesund natten till onsdagen.Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Polisen evakuerar ännu fler boende i området.

Det brinner nu i hela nedre delen av byggnaden. Polisens insatsledare säger att chansen att finna överlevande är minimal.

Enligt insatsledningen kommer ingen att ta sig in i det hoptryckta huset innan specialister har anlänt och kunna bedöma både bergssidans och byggnadens tillstånd. Geologer och andra experter är på väg med helikopter till Ålesund från Oslo.

Också polisen sade att läget fortfarande är alltför besvärligt för att räddningsmanskap ska kunna ta sig in i ruinerna.

– Det brinner mer och mer i byggnaden och branden är svårsläckt, sade Sunnmörepolisens operationsledare Magne Tjönnöy.

– Dessutom har det kommit fler stenar på baksidan som har skakat byggnaden. Risknivån har höjts och det gör att vi nu börjar med ytterligare evakuering från byggnaderna runtomkring.

Den sammanrasade byggnaden stod inflyttningsklar 2003. Husen i området ligger på en sluttning, och när de byggdes sprängdes delar av berget bort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.