Annons
Nyheter

Nya uppgifter: halv miljon döda i Syrienkrig

Syrien • Publicerad 1 juni 2021
Tio år har gått sedan upproret mot Syriens president Bashar al-Assad inleddes under arabiska våren. Sedan dess har en mycket komplex konflikt växt fram och hundratusentals människor har dödats. Politiska reformer genomförts, men de har inte begränsat presidentens makt eller tillfredsställt oppositionens övriga krav.
Tio år har gått sedan upproret mot Syriens president Bashar al-Assad inleddes under arabiska våren. Sedan dess har en mycket komplex konflikt växt fram och hundratusentals människor har dödats. Politiska reformer genomförts, men de har inte begränsat presidentens makt eller tillfredsställt oppositionens övriga krav.Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Omkring en halv miljon människor har dödats i kriget i Syrien, enligt nya beräkningar.

Det är omkring 100 000 fler döda än vad som tidigare rapporterats. Uppgiften har tagits fram av organisationen Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som följer utvecklingen i Syrien från Storbritannien.

Annons

SOHR bedömer att kriget har krävt över 494 000 människoliv, sedan 100 000 nyligen bekräftade dödsfall räknats in.

Det mycket komplexa kriget som har växt fram inleddes som ett uppror mot president Bashar al-Assads och hans regims mycket hårdföra styre.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons