Annons
Nyheter

Nya strider i Sudan – landmärke i lågor

Sudan • Publicerad 18 september 2023
I juni (bilden) steg rök från förstörelse över Sudans huvudstad Khartoum och i helgen har nya hårda strider mellan armén och de paramilitära RSF-styrkorna brutit ut där regeringsbyggnader attackerats och börjat brinna. Arkivbild.
I juni (bilden) steg rök från förstörelse över Sudans huvudstad Khartoum och i helgen har nya hårda strider mellan armén och de paramilitära RSF-styrkorna brutit ut där regeringsbyggnader attackerats och börjat brinna. Arkivbild.Foto: AP/TT

Ett landmärke, en skyskrapa, i Sudans huvudstad Khartoum står i lågor samtidigt som striderna mellan armén och de paramilitära RSF-styrkorna har tagit ny fart, rapporterar BBC.

I samband med hårda strider på söndagen uppges RSF-styrkor ha attackerat arméposteringar och regeringsbyggnader.

Annons

Det välkända landmärket – Greater Nile Petroleum Oil Company Tower – som började brinna är en 18 våningar hög skyskrapa, formad som en kon med mycket glas, som byggdes för snart 20 år sedan som kontor för ett oljebolag. Orsaken till branden i just skyskrapan är inte känd ännu, framhåller BBC.

Om striderna är orsaken kan skrapan bli ännu exempel på den förstörelse som konflikten i landet som startade den 15 april fört med sig. Striderna räknar 7 500 döda hittills och har tvingat uppemot fem miljoner människor på flykt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons