Annons
Nyheter

Tiotusentals i protester mot Israels regering

Israel • Publicerad 12 februari 2023
Israelisk polis blockerar vägen för demonstranter i centrala Tel Aviv under protester mot regeringen på lördagen.
Israelisk polis blockerar vägen för demonstranter i centrala Tel Aviv under protester mot regeringen på lördagen.Foto: Jack Guez/AFP/TT

Tiotusentals israeler var på lördagen återigen ute på gatorna i flera städer för att protestera mot premiärminister Benjamin Netanyahus nya ytterhögerregering.

"Demokrati" skanderade demonstranter ackompanjerade av trummor i centrala Tel Aviv. I folkmassan syntes israeliska flaggor såväl som regnbågsflaggor och palestinska flaggor. "Vi ger inte upp" ropade en del.

Annons

Demonstranterna och andra kritiker anser att koalitionsregeringens politik för rättsväsendet hotar landets maktbalans och demokrati.

Delar av den nya lagstiftningen – som bland annat ska ge politikerna större makt över högsta domstolen – väntas tas upp i parlamentet en första gång på måndag.

Det är sjätte lördagen i rad som massiva demonstrationer anordnas i Jerusalem, Tel Aviv, Haifa och andra större städer. Protestledare har också uppmanat till strejk på måndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons