Annons
Nyheter

Nya livstidsdomar för kuppförsöket i Turkiet

Turkiet • Publicerad 26 juni 2020
Stillbild från en video som visar militärer på Bosporenbron i Istanbul under det misslyckade kuppförsöket den 16 juli 2016. Arkivbild.
Stillbild från en video som visar militärer på Bosporenbron i Istanbul under det misslyckade kuppförsöket den 16 juli 2016. Arkivbild.Foto: DHA/AP/TT

En turkisk domstol har dömt 121 personer till livstids fängelse anklagade för delaktighet i kuppförsöket sommaren 2016, rapporterar statliga medier.

De befinns skyldiga till att ha försökt bryta mot konstitutionen. För 86 av dem bedöms brottet ha varit särskilt allvarligt, vilket innebär att deras livstidsstraff ska avtjänas under hårdare villkor.

Omkring 80 000 människor har gripits och runt 150 000 avskedats eller stängts av från sina arbeten efter kuppförsöket, som president Recep Tayyip Erdogan anklagar predikanten Fethullah Gülen och hans rörelse för att ha orkestrerat. Gülen, i exil i USA, nekar till anklagelserna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons