Annons
Nyheter

Nya inflationssiffror stressade börsen

Stockholmsbörsen surnade till under onsdagens handel efter färska inflationssiffror från USA som var högre än väntat.
Ett tiotal av bolagen på OMXS30-index hamnade dock på rätt sida om nollstrecket – av dem gick det allra bäst för molntjänstbolaget Sinch.
Börs • Publicerad 13 september 2023
Sura miner på börsen. Arkivbild.
Sura miner på börsen. Arkivbild.Foto: Tim Aro/SvD/TT

Stockholmsbörsens breda OMXS-index backade 0,6 procent, samtidigt som OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna tappade 0,7 procent.

Molntjänstbolaget Sinch steg 3,6 procent. Ett annat bolag i OMXS30-index som märkte ut sig under onsdagen var medicinteknikbolaget Getinge, plus 2,2 procent.

Annons

Under morgonen har verkstadsjätten ABB annonserat en miljardinvestering för ett nytt europeiskt nav för bolagets robotverksamhet i Västerås. Börsen reagerade negativt på nyheten och aktien föll 2,2 procent. Bilsäkerhetsföretaget Autoliv backade 2,4 procent och knep därmed jumboplaceringen i OMXS30-index.

Även H&M tappade, minus 1,1 procent, efter det att dess spanska konkurrent Inditex levererat ett delårsresultat som låg i linje med analytikernas förväntningar.

De ledande Europabörserna spretade åt olika håll, men noterade inga större nedgångar eller uppgångar under onsdagen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons