Annons
Nyheter

Nya bakslag i sökandet efter MH370

Mysteriet med det försvunna planet MH370 fortsätter. Sökandet har drabbats av nya bakslag.
Nyheter • Publicerad 17 april 2014
Foto: Justin Brown

– Hittar vi inte vraket så slutar vi, omgrupperar och överlägger, säger Australiens premiärminister Tony Abbott till The Wall Street Journal.

Miniubåten Bluefin 21, som sedan i måndags sökt efter det försvunna malaysiska planet MH370, fortsätter att söka av havsbottnen i Indiska oceanen. Efter att två försök har avbrutits, bland annat på grund av teknikproblem, kunde ubåten på det tredje försöket genomföra ett fullt arbetspass i jakten på planet som försvann den 8 mars.

Annons

De data som hittills analyserats har inte gett några viktiga ledtrådar, enligt den australiska ledningscentralen Jacc.

Ett stråk olja som tidigare hittats verkar inte vara flygmotorolja eller hydraulolja, och signalen från "svarta lådan" har inte hörts på en vecka.

– Vi tror att sökarbetet (med Bluefin 21) avslutas inom en vecka, säger Tony Abbott till The Wall Street Journal, och menar att det sedan kan bli tal om en "annan fas".

Malaysias försvarsminister Hishammuddin Hussein utlovar också ett fortsatt sökande även om det kan bli en paus för att omgruppera eller byta område.

– Letandet kommer att fortsätta, det är bara en fråga om på vilket sätt, säger han enligt nyhetsbyråer i Kuala Lumpur.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons