Annons
Nyheter

Ny undersökning: Sex gånger fler var smittade

Italien • Publicerad 3 augusti 2020
En man på torget Campo dei Fiori i centrala Rom, där andelen av befolkningen som bär på antikroppar kan vara större än vad som tidigare trotts. Arkivbild.
En man på torget Campo dei Fiori i centrala Rom, där andelen av befolkningen som bär på antikroppar kan vara större än vad som tidigare trotts. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Nästan 1,5 miljoner italienare, motsvarande 2,5 procent av befolkningen, tros ha utvecklat antikroppar mot det nya coronaviruset. Det visar en ny undersökning från italienska statistikbyrån Istat.

Siffran är över sex gånger större än den som italienska myndigheter hittills rapporterat: nära 250 000 bekräftade fall av smittan. Över 35 000 italienare har hittills bekräftats döda till följd av viruset.

Annons

Undersökningen, som gjorts i samarbete med landets hälsodepartement, är baserad på stickprover på över 60 000 personer bosatta i Italien.

Siffrorna visar på stora regionala skillnader mellan landets norra och södra delar. I norditalienska Lombardiet, där smittan först fick fäste i februari, hade 7,5 procent av befolkningen antikroppar. Motsvarande siffra på Sicilien var 0,3 procent.

Vidare visar undersökningen att nästan var tredje av de som bar på antikroppar inte uppvisat några sjukdomssymtom alls.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons