Annons

Skidskyttestjärnan tar paus tills vidare

Skidskyttestjärnan Tiril Eckhoff mår inte bra.
Därför tar norskan en paus från all träning och allt tävlande.
Skidskytte • Publicerad 3 november 2022
Tiril Eckhoff mår inte bra och tar därför en paus från skidskyttet. Arkivbild.
Tiril Eckhoff mår inte bra och tar därför en paus från skidskyttet. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Det är norska skidskytteförbundet som meddelar att Tiril Eckhoff inte mår bra och att hon därför har bestämt sig för att ta en paus från karriären. Nyligen berättade Eckhoff att hon under en längre tid lidit av stora sömnproblem och att hon inte återhämtat sig från en coronasjukdom från i mars.

– Hon får bra uppföljning och all hjälp hon kan få, vi hoppas så klart att Tiril kan vara tillbaka snart, säger landslagsläkaren Aasne Fenne Hoksrud.

Annons

32-åriga Eckhoff kommer inte att vara med i den norska truppen till världscuppremiären i finländska Kontiolax i slutet av november. Redan tidigare i somras drog hon i nödbromsen efter att kroppen skrikit efter mer vila.

– Det blir en trupp utan Tiril, men så kan det vara i bland. Det är inte alltid alla kan vara med, säger landslagschefen Per Arne Botnan.

Tiril Eckhoff är en av Norges mest framgångsrika skidskyttar med bland annat två OS-guld och totalt tio VM-guld på meritlistan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons