Nyheter
Åsnemannens Sverigeresa går mot sitt slut.
Nyheter • Publicerad 16 juli 2008
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Går hem till Frankrike.
Går hem till Frankrike.Foto: Lennart Magnusson

Den 65-årige fransmannen Jacques Abdelaziz som vandrat längs de svenska vägarna med sina två åsnor som sällskap vänder nu hemåt mot Frankrike efter att ha nått sitt slutmål Stockholm.

På onsdagen fick åsnan Nounou och hennes föl Toutoune trampa betong när ekipaget gjorde en snabbvisit till den kungliga huvudstaden. Det blev dock inget besök på slottet, i stället väckte ekipaget en hel del uppmärksamhet när de vandrade över Skanstullsbron med Globen som bakgrund efter att ha rastat trötta fötter och hovar bakom Eriksdalsbadet.

Abdelaziz sade tidigare att han nog inte skulle hinna till Stockholm från Göteborg där resan startade, men vandringen gick snabbare än väntat. Nu ska han försöka få skjuts till Nyköping tillsammans med sina åsnor och sedan ta sig vidare till Frankrike för att närvara på sin sons bröllop i Bretagne.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.