Annons
Nyheter

Nu blommar körsbärsträden i Tokyo

Den officiella körsbärsblomningen har inletts i Japans huvudstad Tokyo – och det rekordtidigt, meddelar landets vädermyndighet.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2013
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Vädertjänsten använder parkområdet runt krigsmonumentet och shintohelgedomen Yasukuni i Tokyo som barometer för när säsongen börjar, och det gjorde den på lördagen. Nu väntar omkring en veckas explosion av rosa blomster på de knotiga träden.

Blommorna markerar starten på våren och brukar ackompanjeras av fester och firande.

Annons

Vädertjänsten har övervakat körsbärsblomningen sedan 1953. Årets start på blomningen tangerar det tidigare rekordet från 2002.okyo som barometer för när säsongen börjar, och det gjorde den på lördagen. Nu väntar omkring en veckas explosion av rosa blomster på de knotiga träden.

Blommorna markerar starten på våren och brukar ackompanjeras av fester och firande.

Vädertjänsten har övervakat körsbärsblomningen sedan 1953. Årets start på blomningen tangerar det tidigare rekordet från 2002.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons